Konu: çift taşak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.Şubat.2012, 02:59   #1
CrazyAngel
Paylaşımcı Üye
 
CrazyAngel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 06.Kasım.2011
Mesajlar: 13.389
Thanks: 589
Thanked 1.762 Times in 816 Posts
CrazyAngel has much to be proud ofCrazyAngel has much to be proud ofCrazyAngel has much to be proud ofCrazyAngel has much to be proud ofCrazyAngel has much to be proud ofCrazyAngel has much to be proud ofCrazyAngel has much to be proud ofCrazyAngel has much to be proud of
Standart çift taşak

Firavun birgün ülkesine herhangi bir nedenden dolayı çok sinirlenmiş, yardımcılarına -Cağırın lan katipleri , ferman yazdırcaam demiş.

Hemen iki tane katip bulup getirmişler firavunun huzuruna. O zamanlar da kağıt henüz kesfedilmemiş ,yazım hiyeroglif olarak yapılıyor. Firavun ,hiddetle bağırmış katiplere ,

-Yazın uleayn

Katipler de bir ellerinde çivi, bir ellerinde çekiç , önlerinde de bir koca kalıp taş, firavunu can kulağıyla dinliyorlar.

-"Ben". demiş firavun, katipler hemen tık tık tık bir firavun resmi çizmişler taşın üstüne

..mısırın..- demiş firavun , tık tık tık bir piramid resmi çizmişler yanına.-anasnı...- demiş firavun , bu defa bir kadın resmi çizmiş katipler.-avradını..- demiş firavun , bir kadın resmi daha çizmişler yanına.- .ikiim! - demiş firavun son olarak.

Tam koyulmuş katipler yazmaya , birden katiplerden biri duraksamış , yeniden yazacak gibi olmuş ,yazamamış derken sıkıla sıkıla dönmüş öteki katibe ve sormus:

-Yahu üstadım kusura bakma ama ".ikiim" tek taşakla mı yazılıyo , çift taşakla mı yazılıyo?
CrazyAngel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to CrazyAngel For This Useful Post:
gofi  (13.Kasım.2013), marriage (14.Ağustos.2014), Mesut (14.Haziran.2013), monguz (04.Ocak.2014)