Serüvenci - Adult Forum - Türkçe Adult - Türk Amatör - Sex Hikayeleri - Türk Amatör Film - Adult-Sex-Arkadaş-Partner

Serüvenci - Adult Forum - Türkçe Adult - Türk Amatör - Sex Hikayeleri - Türk Amatör Film - Adult-Sex-Arkadaş-Partner (http://seruvenci.org/index.php)
-   Cinsel Sağlık (http://seruvenci.org/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Aynı Anda Orgazm Olmak (http://seruvenci.org/showthread.php?t=72834)

nazlıcan16 17.Ocak.2015 10:35

Aynı Anda Orgazm Olmak
 
Aynı Anda Orgazm Olmak
Kadınların ve erkeklerin cinsel yanıtlarının fizyolojisinde bazı farklılıklar vardır. Genellikle erkekler daha çabuk¤ kadınlar daha yavaş uyarılırlar. Yaşları ilerledikçe erkeklerin uyarılması biraz uzar¤ kadınlar ise yaşları ve cinsel deneyimleri arttıkça daha hızlı uyarılmaya başlarlar. Çoğu erkek için en uyarıcı durum¤ cinsel birleşmedir. Kadın orgazmının tetiğini çeken klitoris ise¤ cinsel birleşme sırasında uyarılmaya uygun bir yerde ve konumda değildir.
Bu nedenle de cinsel birleşme sırasındaki dolaylı cinsel uyarılar¤ çoğu kadının orgazm olması için yeterli olmaz. Birçok kadının orgazm`ı için¤ cinsel birleşmeden önce klitorisin doğrudan uyarılması¤ bazı kadınlar için de cinsel birleşme sırasında da klitorisin doğrudan uyarılmasının sürdürülmesi gerekir. Genellikle erkekler hızlı¤ sert ve dikey hareketleri daha uyarıcı bulurken¤ kadınlar yavaş¤ yumuşak¤ yatay ve kesintisiz uyarıları tercih eder.

Elbette¤ iki insan arasındaki cinsellik¤ fizyolojik özelliklerin çok ötesinde birçok faktörden etkilenir. Ancak cinsel davranışlarımız sonucunda oluşan cinsel yanıtlar¤ fizyolojik temele dayalıdır. Cinsel ilişkiyi¤ sevişmeyi¤ bedensel fizyolojimiz¤ kişisel durumumuz kadar cinsel eşimizle genel ilişkimiz de etkiler. Aynı zamanda iyi bir cinsel ilişkinin nasıl olması gerektiği hakkındaki düşüncelerimizin de hem sevişmemize etkisi vardır¤ hem de cinsel yaşantımızı değerlendirmemize. Birçok kişi¤ birçok çift¤ iyi bir cinsel ilişkide eşlerin mutlaka birlikte orgazm olmaları gerektiğine inanır. Oysa¤ kadın ve erkek cinsel yanıtlarının fizyolojik farklılığı¤ kişilerin orgazm olacakları anı tam olarak belirleyememeleri¤ birbirlerinin yanıtlarını tam olarak ve anında bilememeleri gibi birçok nedenle¤ çiftler nadiren aynı anda orgazm olurlar. Ancak birbirlerini çok iyi tanıyan çiftler¤ arada bir birlikte¤ aynı anda orgazm olur. Ayrıca birlikte orgazm olmak¤ iyi bir cinsel ilişki için zorunlu ya da daha çok zevk almak için gerekli de değildir. Ama birlikte orgazm olmanın mutlaka gerekli olduğu düşüncesi¤ birçok insanın kendi cinsel ilişkilerinden hoşnutsuz olmasına neden olur. Birçok çift cinsel yaşamlarını bu yanlış inanış yüzünden doyumsuz olarak değerlendirebilir. Saatlerce sevişebiliriz¤ cinsel birleşme dakikalarca sürebilir. Ancak orgazm saniyeler süren bir cinsel yanıttır. Orgazm sırasında¤ çevremize olan farkındalığımız geçici olarak bozulur¤ azalır. Kendi bedenimizden aldığımız cinsel hazza odaklanırız. Orgazm olma anında bir kişinin¤ kendisinin veya cinsel eşinin davranışlarını¤ cinsel yanıtlarını izlemesi pek de kolay değildir. Dolayısıyla bir yandan orgazm olurken¤ bir yandan cinsel eşimizin orgazmından ayrı bir keyif almamız da pek söz konusu olamaz. Üstelik sevişme sırasında¤ aynı anda orgazm olma beklentimiz nedeniyle¤ kendimizin ve cinsel eşimizin cinsel yanıtlarıyla gereğinden fazla ilgilenmemiz¤ sevişmenin keyfini kaçırabilir. Hem bizi sevişen kişi olmaktan çıkarıp¤ sevişmenin gözlemcisi haline getirebilir¤ hem de birlikte olması hedeflenen orgazmı kişisel olarak da yok edebilir. Orgazm yanıtı¤ kendimizi sevişmeye bıraktığımızda¤ başka bir şeye değil yalnızca sevişmeye ve aldığımız cinsel hazza odaklandığımızda¤ kendiliğinden ve kolayca gelebilecekken¤ cinsel eşim orgazm olacak mı kaygısıyla bozulup kaybolabilir. İki insan arasındaki cinsellik¤ fizyolojik yanıtlar temelinde gelişen¤ çok boyutlu ve keyifli bir süreçtir. Gerçek dışı beklentiler ve yanlış inanışlar¤ cinsel doyumumuzu olumsuz etkilemekten başka bir işe yaramazlar.


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.